dissabte, 1 d’agost de 2009

Reagrupament al Parlament

Els qui voldrien Reagrupament com un moviment de somiatruites, marginal, immadur, anecdòtic, intranscendent... són els primers a entendre que Reagrupament, ràpidament però amb pas ferm, es va configuran com una alternativa política als partits convencionals que des d'ERC fins a Ciutadans malden per mantenir l'statu quo que els dóna de menjar.
Malgrat el silenci informatiu que patim i patirem no hi ha cap dubte que Reagrupament aconseguirà obtenir representació al Parlament de Catalunya en les properes eleccions, encara autonòmiques. La ciutadania és conscient que els actuals partits només pretenen mantenir o augmentar la quota de poder que ostenten sense tenir en compte les necessitats reals del nostre país. Molts diran que el concepte "necessitats reals" és molt relatiu. Jo els hi diré que en una nació (la catalana) subjugada per un Estat (l'espanyol) es poden resumir les necessitats reals ens alliberar-se de dita opressió i esdevenir lliures. O ets partidari de l'opressió que pateix la nació catalana o ets contrari. O ets unionista o ets independentista. O vols que tu i els teus tinguin tots els instruments que els pot oferir un país de primera per desenvolupar-se plenament o no ho vols.
I és d'aquesta manera, lluitant honestament per nobles objectius com són la independència i la regeneració de la política, que a la tardor de 2010 hi haurà un moviment que irromprà en el Parlament de Catalunya i que durà a terme com mai fins ara una política independentista de fets i de paraules. Això a hores d'ara ho sabem tu, jo i ells. A ningú se li escapa que amb tota probabilitat Reagrupament no aconseguirà en el primer embat la majoria necessaria -68 diputats- per a proclamar unilateralment la independència des del Parlament. No obstant això, Reagrupament ben segur serà l'instrument que farà virar el catalanisme cap a posicions clarament independentistes amb les conseqüències que això comportarà. Qui es pensi que Reagrupament es presentarà a les eleccions amb la voluntat d'obtenir una representació testimonial garant de les essències comet un greu error, Reagrupament té vocació de majoria i la intenció d'aconseguir-la a curt termini. Reagrupament al Parlament!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada